Стопкадър Нова нюзНаш преподавател в САЩ изрази интересно мнение по широко

...
Стопкадър Нова нюзНаш преподавател в САЩ изрази интересно мнение по широко
Коментари Харесай

Наш политолог от Бостън: Интервюто на Путин беше подиум за изказване на стари тези

Стопкадър Нова нюз

Наш преподавател в Съединени американски щати изрази забавно мнение по необятно коментирана тематика - изявленията на Владимир Путин за американски публицист.

Като че ли нищо ново не научихме от Владимир Путин за войната или какво е довело до нея. Беше някакъв подиум за изявление на остарели тези. Това съобщи преподавателят по сравнителна политология в Университета в Бостън Любомир Топалов в предаването „ Офанзива ” по  NOVA NEWS.

Припомняме, че тази  седмица беше оповестено първото изявление на Владимир Путин пред журналиста Тъкър Карлсън от западна страна след съветската инвазия в самостоятелна Украйна.

 „ Според мен когато се вършат такива изявленията, би трябвало да се задават два въпроса – за какво се прави и какво ще научим от него? Ако погледнем изявлението от позицията на духа на демокрацията, концепцията за свободата на словото. Всеки да може да даде визия за това какво се случва. От друга страна въпросът е кого тъкмо обслужва това изявление и какво научихме? ”, сподели Топалов.

Относно старта на процедурата на Върховния съд на Съединени американски щати против Доналд Тръмп Топалов уточни, че събитията от 6 януари 2021 година, т. нар. щурм на Капитолия, са един от многото детайли, които влизат в правната полемика на този проблем.

„ 14-ата корекция в третата си част прецизира, че става въпрос за присъединяване във въстание от офицер на Съединени американски щати и въпросът, който изниква е дали президента е подобен? Има и други такива детайлности, в които в бъдеще съдиите ще би трябвало да влязат ”, твърди преподавателят.

Според него правосъдната система е превърната в оръжие за политическо противоборство. „ Много от нас, които имат вяра в идеалите на демокрацията, се надявахме, че това нещо ще отмине някак ”, добави Топалов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР